CH 4: END OF TERM Short Questions with Answers

Q1: What was
Daiches’ attitude towards the week-end as a school boy? Why did he long for it?
ANS:
Daiches’ attitude towards the week-end was that of happiness. He longed for it
because it freed him from the difficult routine of school and home work. 
Q2: What was
Daiches’ general view of school life? 
ANS:
Daiches’ general view of school life was not so good. He was not a weak student
but he was fed up of difficult routine of school and home work. . 
Q3: Daitches like
holidays for thier freedom – freedom from what? 
ANS:
Daitches liked holidays because they freed him from the difficult routine of
school and home work. They provided him happiness. 
Q4: How did Daiches
spend his summer holidays? 
ANS:
He felt very happy at the arrival of summer holidays because they freed him
from the difficult routine of school and home work.  This time looked to be a period of joy. He
spent the summer holidays in his village. 
Q5: Wishes don’t
come true in this life, writes Daiches. What are the things he longed for but
could not have? 
ANS:
He said so because he wished to have a tricycle and then a bicycle but could
not get them. Once he wanted to get ice-cream but could not get that. 
Q6: Which night was
the best night of the week for the writer and why? OR What/How did the writer feel
on Friday night? 
ANS:
He felt very happy on Friday night. It was the best night of the week as it was
followed by two holidays. 
Q7: How did the
writer feel on Saturday night? 
ANS:
It was quite a pleasent night because it was still followed by a holiday. 
Q8: How did the
writer feel on Sunday night? 
ANS:
It was full of the threat of Monday morning. He felt very sad on that night
because he had to go to the school next morning. 
Q9: What wish of the
writer could his parents not afford? 
ANS:
The writer longed for a tricycle in his early life. Later the wish was changed
to a bicycle but his parents could afford neither. 
Q10: How did the
writer buy his first bicycle? 
ANS:
At the age of twenty one, the writer bought it with the prize money that he had
won at the university. 
2012-2013 
Q11: What did
Daiches do with his pocket money? 
ANS: He got a little sum as
pocket money which he had to save in a money-box. So, he rarely got a chance to
spend it on himself. 
 

 
 
The strength of ans is short as compare to this level
ReplyDeletea beneficial website
ReplyDelete